ShrimpBurger

Shrimp Burger. O perspectivă distinsă.
Este un preparat mai special, chiar nobil aș spune, un burger cum nu te gândești că poate să fie. Pentru asta am ales niște chifle mai mici, mai cochete. Fragede și pufoase, le tai cu multă grijă, fără să le stric în vreun fel forma rotundă.
Încep să construiesc prin a pune mai întâi la bază sosul dulce-sărat de ceapă caramelizată. Peste vin cu un strat verde de spanac fraged și mai arunc niște semințe de susan alb trase la tigaie, adăugând astfel o notă delicată de nuci.
Pentru carne, în locul unor creveți întregi, pregătesc o chiftea de creveți, asezonată cu usturoi, pătrunjel, ceapă verde, un pic de zeamă de lămâie și, desigur, sare și piper, pe care o las de cu o seară înainte să-și amplifice toate gusturile. Prăjesc chifteaua în puțin ulei de măsline pe ambele părți, după care o așez ușor și pe ea peste spanac.
Acopăr totul cu un strat generos al unui sos aromat și înviorător de guacamole, pun capacul chiflei peste și burgerul este gata.
Abia aștept să îl savurezi.
Ingrediente
Două mini chifle de burger, creveți, spanac, semințe de susan, roșii, ardei capia, ceapă verde, usturoi, ulei de măsline, avocado, lămâie, ceapă caramelizată, pesmet, ou, sare, piper
Credite
„Hello! E foarte bun burgerul, foarte fresh și lejer. Este echilibrat condimentat și nu este foarte spicy. Iar sosul de ceapă caramelizată nu acoperă deloc gustul creveților.”
Smaranda Acatrinei
„Vizual, arată foarte bine, iar, faptul că sunt mini, le dă un aer super drăguț. Ambalajul a ajutat să nu se desfacă, să nu își schimba forma dorită.
Am continuat să admir aspectul burgerilor și pe parcurs. Straturile erau bine definite, și culorile interesante. Un alt plus este chifla, despre care nu știu dacă e „homemade” sau e cumpărată, dar îmi place că e pufoasă și nu se rupe si nici nu se sfaramă pe măsură ce mănânci.”