Te rugăm să activezi Javascript în navigatorul tău de internet pentru a te bucura de experiența pe care ți-am pregătit-o. Instrucțiunile de activare a Javascriptului le găsești aici.

Ribs

Coaste de porc caramelizate atent înșirate pe o tavă grill de fontă și garnisite cu un sos roșu barbecue.

Ribs. Coaste de porc în stil asiatic.

Contează foarte mult tipul de coaste, astfel că mereu le aleg extrem de riguros. Le caut tot timpul pe cele să aibă o anumită proporție de carne și grăsime și acestea să fie uniform dispersate pe os.

Am pus la cale o rețetă prin care frăgezesc carnea de cu o seară înainte, după care într-o compoziție magică, în care amestec și un oțet chinezesc învechit timp de 12 ani, adaug coastele, pe care le las acum la fiert.

Între timp, continui magia, creând un sos magnific în care strecor și niște magiun de prune, cu care abia aștept să înfășor coastele. Iau coastele deja caramelizate și le învelesc una câte una, rezultând acum un gust ușor sărat, dar și dulce, puțin acrișor, dar și aromat, astfel încât îți lingi fiecare deget după ce le-ai terminat de savurat.

Știu deja că va fi greu să te oprești, așa că abia aștept să-ți mai pregătesc încă o porție.

Ingrediente

Principale: coaste de porc, condimente verzi și uscate(cimbru, boia de ardei, măghiran, ceapă), sos de roșii făcut în casă, ulei de susan, oțet chinezesc, vin pentru gătit chinezesc, sos de soia

Sos: ceapă, sos de roșii făcut în casă, usturoi, zahăr brun, bacon, magiun de prune făcut în casă

Credite

„Foarte bună și supa, însă coastele în mod special!”

Laura Poenaru

„Coastele delicioase, sosul foarte bun. În concluzie o experiență culinară foarte bună. Mulțumesc!”

Petrica Avdei-Mina

„Am apreciat că erau tăiate, astfel te puteai concentra pe păpat. Costita bună, macră, uneori și cu strat de grăsime, suculentă… Bine gătită.”

Alin Burada