FishRamen

Fish Ramen. Mai exotic, aproape paradisiatic.
Răsfățul a fost întotdeauna prezent în viețile noastre, așa că pot spune cu mâna pe inimă că este de departe alegerea mea de suflet pentru o masă de prânz ușoară, dar în același timp consistentă. Culoarea îmbietoare, gustul echilibrat de pește, împreună cu notele asiatico-tropicale, bolul de Fish Ramen vine să-ți mângâie toate simțurile.
Iată cum pregătesc acest preparat pentru tine. Pentru supa de bază aleg codul și bibanul de mare, pe care îi las împreună, să se împrietenească încet, într-un ritm molcom, până ce toată carnea este bine gătită. Adaug apoi câțiva creveți și câteva bucățele de carne de scoică, pentru a armoniza aroma de pește, și astfel să devină completă. Condimentez și asezonez din plin cu sos de soia. Mmmm… mirosul care se ridică din oală este incredibil de ispititor.
Iau acum un bol mare, adânc și încep să montez. Mai întâi așez o porție generoasă de tăiței cu ou, cu o textură elastică și un gust ușor sărat, completat de o notă dulce de nucă. Apoi îi acopăr în totalitate cu supa fierbinte de pește. Adaug deasupra rondele de ceapă verde proaspătă, un ou fiert moale, tăiat în două, cu gălbenuș cremos, două felii de lime care se întrepătrund frumos cu gustul de pește, presar și niște susan negru, după care adaug trei felii delicate de somon afumat pentru ca toate gusturile și texturile să fie complete.
Paleta de culori care se formează este himerică. Maroniul închis al supei, rozul somonului, verdele crud al cepei și al lime-ului, albul și galbenul care se prelinge al oului și negrul profund al susanului realizează contraste extrem de ademenitoare.
Ingrediente
Supă de pește, creveți, midi, somon afumat, susan negru, lime, ceapă verde, ciuperci, morcovi, praz, ou fiert, tăiței cu ou