BrisketBurger

Brisket Burger. Piept de vită gătit lent la fum aromat.
Povestea Brisket Burgerului este despre un grațios piept de vită și o gingașă focaccia pe care urmează să o întâlnească. Totul a început acum 7 zile, când fragedul piept de vită a fost așezat liniștit la maturat într-o compoziție fermecată, cu un miros îmbătător de caramel. La finalul celor 7 zile, am pregătit pentru el un fum dintr-un mix aromat din lemn de măr, de nuc, de cireș și de brad, unde a mai stat 12 ore.
Între timp, apare și focaccia, cu o crustă frumoasă și crocantă, abia scoasă de la cuptor. O împart tacticos în două jumătăți aproximativ egale. Iau baza ei, iar peste interiorul ei pufos și moale, așez cu delicatețe un sos dulce-sărat, cu aromă fină de amărui, formată din bacon cu ceapă, whiskey și miere. Îi adaug puțină culoare, așternând apoi o mână de spanac tânăr proaspăt, pregătind astfel un pat confortabil pentru pieptul de vită care mă așteaptă nerăbdător în cuptor.
Porționez cu finețe carnea și obțin niște felii minunate roșu-rozalii, cu contur negru de la fum. Acopăr cu ele toată culoarea verde a spanacului crud și le las un pic să se cunoască cu toată compoziția adăugată până acum.
Completez această călătorie a gustului prin a înveli din plin pieptul de vită afumat cu un sos de brânză cremos. Iau și cealaltă jumătate de focaccia și acopăr totul.
Acum te invit să te bucuri de o delicatesă plină de rafinament, cum rar întâlnești.
Ingrediente
Pricipale: piept de vită afumat, chiflă burger, spanac, ceapă, semințe de susan
Sos de brânză: ou, făină, lapte, cheddar, mozzarella, sare, piper
Credite
A fost foarte bun! Nouă ne-ar fi plăcut chiar cu mai multă ceapă și castraveți. Carnea a fost foarte gustoasă, iar chifla la fel.