Te rugăm să activezi Javascript în navigatorul tău de internet pentru a te bucura de experiența pe care ți-am pregătit-o. Instrucțiunile de activare a Javascriptului le găsești aici.

BrisketBurger

Un Brisket Burger, cu capacul focacciei pus deoparte, lăsând la vedere minunatele felii roșu-rozalii de piept de vită afumat, gătit lent, rondelele de ceapă, spanacul verde și cremosul sos de brânză.

Brisket Burger. Piept de vită gătit lent la fum aromat.

Povestea Brisket Burgerului este despre un grațios piept de vită și o gingașă focaccia pe care urmează să o întâlnească. Totul a început acum 7 zile, când fragedul piept de vită a fost așezat liniștit la maturat într-o compoziție fermecată, cu un miros îmbătător de caramel. La finalul celor 7 zile, am pregătit pentru el un fum dintr-un mix aromat din lemn de măr, de nuc, de cireș și de brad, unde a mai stat 12 ore.

Între timp, apare și focaccia, cu o crustă frumoasă și crocantă, abia scoasă de la cuptor. O împart tacticos în două jumătăți aproximativ egale. Iau baza ei, iar peste interiorul ei pufos și moale, așez cu delicatețe un sos dulce-sărat, cu aromă fină de amărui, formată din bacon cu ceapă, whiskey și miere. Îi adaug puțină culoare, așternând apoi o mână de spanac tânăr proaspăt, pregătind astfel un pat confortabil pentru pieptul de vită care mă așteaptă nerăbdător în cuptor.

Porționez cu finețe carnea și obțin niște felii minunate roșu-rozalii, cu contur negru de la fum. Acopăr cu ele toată culoarea verde a spanacului crud și le las un pic să se cunoască cu toată compoziția adăugată până acum.

Completez această călătorie a gustului prin a înveli din plin pieptul de vită afumat cu un sos de brânză cremos. Iau și cealaltă jumătate de focaccia și acopăr totul.

Acum te invit să te bucuri de o delicatesă plină de rafinament, cum rar întâlnești.

Ingrediente

Pricipale: piept de vită afumat, chiflă burger, spanac, ceapă, semințe de susan

Sos de brânză: ou, făină, lapte, cheddar, mozzarella, sare, piper

Credite

A fost foarte bun! Nouă ne-ar fi plăcut chiar cu mai multă ceapă și castraveți. Carnea a fost foarte gustoasă, iar chifla la fel.

Andreea Soltan

Brisket Burgerul foarte bun. L-am condimentat cu un sos picant de avocado. Excelent!

Gabriel Toma

Ce ai făcut tu este de-a dreptul demențial! Acum, când mă înfrupt din ce ai gătit, mă simt ca și cum aș fi în State. Mulțumesc încă o dată și spor la gătit!

Paul Stanciuc